Urządzenia i Akcesoria
Ośmiornica po portugalsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g ziemniaków mączystych, małych, ze skórą, oczyszczonych
-
50 g soli gruboziarnistej
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1000 g ośmiornicy, gotowanej pokrojonej na ok. 8 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g wody
-
6 ząbków czosnku
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g kolendry, świeżej tylko liście
-
200 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
6994.2 mg
Białko
37.8 g
Kalorie
2629.5 kJ /
628.5 kcal
Tłuszcz
36.1 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
38.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paella z owocami morza
50 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Łatwy gulasz rybny
35 min
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min