Urządzenia i Akcesoria
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
30 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g pieczarek, pokrojonych w 2-3 cm kawałki250 g grzybów, świeżych np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych w 2-3 cm kawałki
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
250 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
400 g wody
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g masła
-
50 g sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
448.1 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
1813.3 kJ /
433.4 kcal
Tłuszcz
19.6 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
53.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z borowikami
35 min
Risotto z kurkami
35 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min