
Urządzenia i Akcesoria
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
30 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g grzybów, świeżych np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych w 2-3 cm kawałki
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
250 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
400 g wody
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g masła
-
50 g sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
433.4 kcal /
1813.3 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
19.6 g
Węglowodany
53.7 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
448.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min
Grzybowe stir-fry z ryżem
55 min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Risotto z kimchi
35 min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Zapiekanka z tortellini
30 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min