Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)

4.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
1 porcja

Składniki

  • fileta z dorsza, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kawałki
    100 g
  • soli
    2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
  • cebuli przekrojonej pionowo na pół
    40 g
  • cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
    100 g
  • bakłażana z odciętymi końcówkami, mieszczącego się w szerokiej części podajnika lub przekrojonego wzdłuż na pół
    100 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    125 g
  • wody
    100 g
  • tymianku, suszonego
    ¼ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    ¼ łyżeczki
  • liście bazylii, świeże do dekoracji
    natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 373.9 kcal / 1564.5 kJ
Białko 25.1 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 45.9 g
Błonnik 10.6 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 410.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...