Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
1 porcja
Składniki
-
fileta z dorsza, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kawałki100 g
-
soli2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
cebuli przekrojonej pionowo na pół40 g
-
cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół100 g
-
bakłażana z odciętymi końcówkami, mieszczącego się w szerokiej części podajnika lub przekrojonego wzdłuż na pół100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki50 g
-
ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika100 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata125 g
-
wody100 g
-
tymianku, suszonego¼ łyżeczki
-
oregano, suszonego¼ łyżeczki
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
373.9 kcal /
1564.5 kJ
Białko
25.1 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
45.9 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
410.4 mg