
Urządzenia i Akcesoria
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
cukinii pokrojonej na kawałki80 g
-
cebuli30 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
krojonych pomidorów, z puszki200 g
-
wody150 g
-
ziół prowansalskich, suszonych½ łyżeczki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
218.9 kcal /
915.8 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
28.8 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
1197.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50 min