Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym

Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym

4.4 65 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • cukinii pokrojonej na kawałki
    80 g
  • cebuli
    30 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    200 g
    200 g pomidorów, pokrojonych w kostkę
  • wody
    150 g
  • ziół prowansalskich, suszonych
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami
    200 g
    200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 218.9 kcal / 915.8 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 28.8 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 1197.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...