
Urządzenia i Akcesoria
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
cukinii pokrojonej na kawałki80 g
-
cebuli30 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
krojonych pomidorów, z puszki200 g
-
wody150 g
-
ziół prowansalskich, suszonych½ łyżeczki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
218.9 kcal /
915.8 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
28.8 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
1197.1 mg