Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym

Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym

4.5 70 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • 80 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 30 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 200 g krojonych pomidorów, z puszki
    200 g pomidorów, pokrojonych w kostkę
  • 150 g wody
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami
    200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1197.1 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 915.8 kJ / 218.9 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 28.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...