![Rumienienie bakłażana Rumienienie bakłażana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3A3274F0-B276-4DDB-99D1-F6A1CAB9A13F/Derivates/ce8c9f9a-6ab1-43a9-8bcc-188a908a2b07.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek - 200 - 250 g bakłażana, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 476.3 kJ / 113.9 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 2.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie papryki z cebulą
25 Min
Gotowanie na parze rabarbaru (300-450 g)
20 Min
Rumienienie papryki
20 Min
Szarpany rumieniony kurczak z cebulą dymką
15min
Rumienienie szparagów
20 Min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20 Min
Delikatne rumienienie marchewki
15min
Rumienienie cukinii
20 Min
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30 Min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 Min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 Min
Rumienienie pieczarek
25 Min