Kasza pęczak z warzywami i kokilkami jajecznymi

Kasza pęczak z warzywami i kokilkami jajecznymi

2.8 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Kokilki jajeczne
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g zielonych szparagów bez główek i twardych końcówek (główki zachować), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 15 g musztardy
  • 50 g białego wina
    50 g wody
  • masło do natłuszczenia foremek
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g śmietanki sojowej
Kasza pęczak z warzywami
  • 1 limonka ekologiczna
  • 80 g oliwy z oliwek
  • 10 g liści bazylii, świeżych
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g rodzynek (opcjonalnie)
  • 80 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 50 g zielonego groszku, świeżego
    50 g zielonego groszku, mrożonego
  • 80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 150 g czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm paski
  • 100 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej w 0,5 cm paski
  • 750 g wody
  • 250 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • szczypiorek, świeży posiekany, do posypania
  • 6 jajek
  • sól do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 467.3 kcal / 1955.3 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 603.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...