Urządzenia i Akcesoria
Kasza pęczak z warzywami i kokilkami jajecznymi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Kokilki jajeczne
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g zielonych szparagów bez główek i twardych końcówek (główki zachować), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
15 g musztardy
-
50 g wody50 g białego wina
-
masło do natłuszczenia foremek
-
100 g śmietanki sojowej100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Kasza pęczak z warzywami
-
1 limonka ekologiczna
-
80 g oliwy z oliwek
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
1 łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g rodzynek (opcjonalnie)
-
80 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
50 g zielonego groszku, mrożonego50 g zielonego groszku, świeżego
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
150 g czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm paski
-
100 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej w 0,5 cm paski
-
750 g wody
-
250 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
szczypiorek, świeży posiekany, do posypania
-
6 jajek
-
sól do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
603.6 mg
Białko
13.4 g
Kalorie
1955.3 kJ /
467.3 kcal
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Sałatka ryżowa z warzywami na parze, orientalnym dressingiem i jogurtowym dipem; Ciasteczka
50 min
Gotowanie kaszy pęczak i warzyw na parze (w stacji Thermomix Friend®)
40 min
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 15 min
Gotowanie 500 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 400 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 350 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 300 g ryżu parboiled
35 min
Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas
35 min
Curry z kurczakiem i ryżem gotowanym na parze
40 min
Ryż z warzywami gotowanymi na parze i sosem słodko-kwaśnym
45 min