Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6)
TM6

Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6)

4.7 (15 ocen)

Składniki

Surówka

  • 150 g selera naciowego
  • 150 g jabłka, nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
  • 150 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na 4 cm kawałki

Dressing

  • 20 g koperku, świeżego, tylko liście (patrz wskazówka)
  • 80 g oleju
  • 15 g musztardy Dijon
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 15 g czerwonego octu winnego
    lub 15 g octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
958.2 kJ / 229 kcal
Białko
1.6 g
Węglowodany
10.2 g
Tłuszcz
20.8 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Błonnik
3.1 g
Sód
681.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy