Czosnkowy gulasz z indyka

Czosnkowy gulasz z indyka

4.3 624 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej pokrojone na 5 cm kawałki
    2 gałązki
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbków czosnku
    4 - 6
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • mąki pszennej
    20 g
  • wody
    350 g
  • warzyw, korzeniowych np. marchewki, korzenia pietruszki, selera, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
    500 g
  • tymianku, świeżego
    2 gałązki
    2 gałązki rozmarynu, świeżego
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • fileta z piersi indyka, bez skóry i kości (patrz wskazówka), pokrojonego na 3 cm kawałki
    300 g
  • ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 312 kcal / 1305 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1655 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...