Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, pokrojone na 5 cm kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 4 - 6 ząbków czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 20 g mąki pszennej
- 350 g wody
- 500 g warzyw, korzeniowych, np. marchewki, korzenia pietruszki, selera, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
-
2
gałązki tymianku, świeżego
lub 2 gałązki rozmarynu, świeżego - ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 300 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości (patrz wskazówka), pokrojonego na 3 cm kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1305 kJ / 312 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1655 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
1óra 50p
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą
30min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 Min
Gulasz z ziemniakami
45 Min
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4u. 30min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 Min
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
50min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 Min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1u. 25min
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 Min