
Urządzenia i Akcesoria
Czosnkowy gulasz z indyka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej pokrojone na 5 cm kawałki2 gałązki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbków czosnku4 - 6
-
oliwy z oliwek50 g
-
mąki pszennej20 g
-
wody350 g
-
warzyw, korzeniowych np. marchewki, korzenia pietruszki, selera, pokrojonych na 1-2 cm kawałki500 g
-
tymianku, świeżego2 gałązki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
fileta z piersi indyka, bez skóry i kości (patrz wskazówka), pokrojonego na 3 cm kawałki300 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
312 kcal /
1305 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
1655 mg