Potrawka warzywna z ryżem
TM6

Potrawka warzywna z ryżem

4.5 (626 ocen)

Składniki

  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 100 g cebuli, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 50 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g cukinii, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 3 cm kawałki
    lub 100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 200 g ryżu białego, krótkoziarnistego, np. do sushi lub risotto
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki kurkumy, mielonej (opcjonalnie)
  • 650 g wody
  • 200 - 400 g białej ciecierzycy, z puszki, opłukanej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1590 kJ / 380 kcal
Białko
10.4 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
14.6 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Błonnik
8.4 g
Sód
811.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy