
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka warzywna z ryżem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku1 - 2
-
cebuli pokrojonej na 2-3 cm kawałki100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki50 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki50 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki100 g
-
cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę100 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3 cm kawałki100 g
-
ryżu białego, krótkoziarnistego np. do sushi lub risotto200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
kurkumy, mielonej (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
wody650 g
-
białej ciecierzycy, z puszki opłukanej200 - 400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
380 kcal /
1590 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
811.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM5, TM6)
1 godz.
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min