
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 4 papryki, różnokolorowe
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 1 - 2 papryczki chili jalapeño, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
- 5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość posiekanych liści do posypania
- 1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- 1 łyżeczka chili, mielonego
- 250 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
200
g czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
lub 200 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy - 120 - 150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
- 40 g koncentratu pomidorowego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 kulka sera mozzarella light (125 g)
- 2 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 357.7 kcal / 1496.7 kJ
- Białko
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Sód
- 766.8 mg