
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone papryki po meksykańsku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
papryki, różnokolorowe4
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku2
-
papryczki chili jalapeño, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki1 - 2
-
kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość posiekanych liści do posypania5 gałązek
-
kminu rzymskiego, mielonego1 ½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej2 łyżeczki
-
chili, mielonego1 łyżeczka
-
mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki250 g
-
czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy200 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy120 - 150 g
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
sera mozzarella light (125 g)1 kulka
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
357.7 kcal /
1496.7 kJ
Białko
25.6 g
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
26.7 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
766.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska