Pieczone papryki po meksykańsku

Pieczone papryki po meksykańsku

4.7 1.1K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    20 g
  • papryki, różnokolorowe
    4
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbki czosnku
    2
  • papryczki chili jalapeño, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
    1 - 2
  • kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość posiekanych liści do posypania
    5 gałązek
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 ½ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    2 łyżeczki
  • chili, mielonego
    1 łyżeczka
  • mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
    250 g
  • czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
    200 g
    200 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy
  • kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
    120 - 150 g
  • koncentratu pomidorowego
    40 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • sera mozzarella light (125 g)
    1 kulka
  • zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane
    2

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 357.7 kcal / 1496.7 kJ
Białko 25.6 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 26.7 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 766.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...