
Urządzenia i Akcesoria
Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
Sos szpinakowy
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 4 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos cztery sery
-
100 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
50 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
200 g bulionu warzywnego, płynnego
-
100 g sera roquefort podzielonego na kawałki
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
434.6 kcal /
1819.6 kJ
Białko
13.5 g
Tłuszcz
39.1 g
Węglowodany
7.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
25.6 g
Sód
798 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1 godz. 20 min
Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką
1 godz. 20 min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 godz. 30 min
Sos pomidorowy; Sos śmietanowy z boczkiem (do makaronu)
30 min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40 min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Makaron w śmietanowym sosie pieczarkowym; Babka marmurkowa z Varomy
2 godz. 10 min
Sos szpinakowo-śmietanowy
30 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM5, TM6)
35 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min