Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)

Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)

4.6 84 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji

Składniki

Sos szpinakowy
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2 - 4
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    200 g
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    250 g
  • skrobi ziemniaczanej
    20 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
Sos cztery sery
  • sera żółtego pokrojonego na kawałki
    100 g
  • sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    250 g
  • bulionu warzywnego, płynnego
    200 g
    200 g wody, i ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
  • sera roquefort podzielonego na kawałki
    100 g
    100 g sera z niebieską pleśnią, pokrojonego na kawałki
  • skrobi ziemniaczanej
    10 g
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu białego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 434.6 kcal / 1819.6 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 39.1 g
Węglowodany 7.6 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 25.6 g
Sód 798 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...