
Urządzenia i Akcesoria
Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
Sos szpinakowy
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2 - 4
-
oliwy z oliwek20 g
-
liści szpinaku baby, świeżych200 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki250 g
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Sos cztery sery
-
sera żółtego pokrojonego na kawałki100 g
-
sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki250 g
-
bulionu warzywnego, płynnego200 g
-
sera roquefort podzielonego na kawałki100 g
-
skrobi ziemniaczanej10 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
434.6 kcal /
1819.6 kJ
Białko
13.5 g
Tłuszcz
39.1 g
Węglowodany
7.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
25.6 g
Sód
798 mg