Urządzenia i Akcesoria
Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
Sos szpinakowy
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 4 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos cztery sery
-
100 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
50 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
200 g wody, i ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM200 g bulionu warzywnego, płynnego
-
100 g sera z niebieską pleśnią, pokrojonego na kawałki100 g sera roquefort podzielonego na kawałki
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
798 mg
Białko
13.5 g
Kalorie
1819.6 kJ /
434.6 kcal
Tłuszcz
39.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
25.6 g
Węglowodany
7.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem
1 godz.
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1 godz. 20 min
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
50 min
Sos pomidorowy; Sos śmietanowy z boczkiem (do makaronu)
30 min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40 min
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 min
Makaron w śmietanowym sosie pieczarkowym; Babka marmurkowa z Varomy
2 godz. 10 min
Zupa krem z batatów i cukinii; Bułki na parze z wegańskim gulaszem
1 godz. 5 min
Lasagne z warzywami
1 godz. 25 min
Lasagne bolońska
1 godz. 45 min
Sos szpinakowo-śmietanowy
30 min