Wersje kompatybilne
Purée z kalafiora, kopru włoskiego i selera (od 9. miesiąca życia)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g kalafiora, podzielonego na różyczki
- 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 60 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 500 g wody
- 5 g masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 370 kJ / 89 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 99 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée z kalafiora i ziemniaka (od 7. miesiąca życia)
35min
Purée z marchewki, ziemniaka i sałaty (od 6. miesiąca życia)
35min
Ziemniaki i dynia na parze (BLW, dla dzieci)
25 Min
Purée z kopru włoskiego i ziemniaka (od 6. miesiąca życia)
30 Min
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 Min
Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej
30 Min
Mus z kiwi
10 Min
Purée z warzyw gotowanych na parze do zamrożenia (dla dzieci)
1 Std. 10 Min
Gotowanie na parze brzoskwiń (300-450 g)
15 Min
Purée z zielonego groszku (dla dzieci)
55min
Kurczak z koprem włoskim i sałatą (od 6. miesiąca życia)
35min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35min