Urządzenia i Akcesoria
Purée z kalafiora, kopru włoskiego i selera (od 9. miesiąca życia)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
60 g kalafiora podzielonego na różyczki
-
60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
60 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
5 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
99 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
370 kJ /
89 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze połówek gruszek (500-800g)
30 min
Purée z kalafiora i ziemniaka (od 7. miesiąca życia)
35 min
Mus z gruszki i jabłka (od 7. miesiąca życia)
20 min
Purée z marchewki, ziemniaka i sałaty (od 6. miesiąca życia)
35 min
Kurczak z koprem włoskim i sałatą (od 6. miesiąca życia)
35 min
Purée z kopru włoskiego i ziemniaka (od 6. miesiąca życia)
30 min
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 min
Purée z zielonego groszku (dla dzieci)
55 min
Purée z warzyw gotowanych na parze do zamrożenia (dla dzieci)
1 godz. 10 min
Purée z marchewki (dla dzieci)
1 godz.
Purée z cukinii (dla dzieci)
50 min
Purée z batatów (dla dzieci)
1 godz.