Wersje kompatybilne
Purée z kalafiora, kopru włoskiego i selera (od 9. miesiąca życia)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g kalafiora, podzielonego na różyczki
- 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 60 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 500 g wody
- 5 g masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 370 kJ / 89 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 99 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z marchewką (dla dzieci)
35min
Mus z gruszki i jabłka (od 7. miesiąca życia)
20min
Kurczak z cukinią i warzywami (od 6. miesiąca życia)
35min
Brokuły i cukinia na parze (BLW, dla dzieci)
15 Min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35min
Purée z kalafiora i ziemniaka (od 7. miesiąca życia)
35min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (200-400 g)
15 Min
Purée z cukinii (dla dzieci)
50min
Purée z marchewki, ziemniaka i sałaty (od 6. miesiąca życia)
35min
Marchewka i pietruszka na parze (BLW, dla dzieci)
25min
Purée z warzyw gotowanych na parze do zamrożenia (dla dzieci)
1h 10min
Wywar warzywny (dla dzieci)
45min