
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z ryżem, brokułami i sosem koperkowym; Budyń czekoladowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Ryż, brokuły i łosoś
-
1200 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia wkładu Varomy
-
250 g ryżu basmati
-
400 g różyczek brokułu
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (125 g każdy)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Budyń czekoladowy
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
500 g mleka
-
40 g cukru
-
20 g skrobi kukurydzianej
-
1 jajko
Sos koperkowy
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g masła
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
35 g koncentratu pomidorowego
-
2 gałązki koperku, świeżego tylko liście, posiekanego
-
1 - 2 szczypty suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1144 kcal /
4790 kJ
Białko
43 g
Tłuszcz
72 g
Węglowodany
80 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
32 g
Sód
2289 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska