Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
TM6 TM5

Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)

4.4 (45 ocen)

Składniki

Masło ziołowo-czosnkowe

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ½ łyżki liści tymianku, świeżych
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli

Steki wołowe

  • 4 filety z polędwicy wołowej (180-200 g, 3 cm grubości każdy)
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 liście laurowe, suszone
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1300 - 1500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1317 kJ / 315 kcal
Białko
39 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Błonnik
0.8 g
Sód
733 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy