Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM5)

Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM5)

4.4 61 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • cukinii nieobranej, z odciętymi końcówkami
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    500 g
  • sera parmezan w 1 kawałku
    100 g
  • oliwy z oliwek
    1 - 2 łyżki
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • chleba żytniego lub białego, pokrojonego na kawałki
    80 g
    80 g bułki, pokrojonej na kawałki
  • ząbki czosnku
    3 - 4
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    500 g
  • wody
    170 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • suszonych płatków chili
    ¼ - ½ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • liść bazylii, świeży
    10 g
    1 łyżeczka bazylii, suszonej
  • sera mozzarella (125 g), pokrojona na kawałki
    1 kulka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 378.8 kcal / 1585.1 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 19.9 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 756.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...