
Urządzenia i Akcesoria
Bazyliowe knedle z ratatouille
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Bazyliowe knedle
-
olej do natłuszczenia
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
bazylii, świeżej tylko liście½ pęczka
-
białej bułki, czerstwej pokrojonej w 2 cm kostkę150 g
-
bułki tartej50 g
-
mleka120 g
-
jajka2
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
Ratatouille
-
oleju30 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki70 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki150 g
-
cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę300 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę170 g
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę170 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400
-
wody50 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
mieszanki przypraw z chili (opcjonalnie)2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333 kcal /
1396 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska