
Urządzenia i Akcesoria
Flany ze strączków zielonego groszku z miętowym jogurtem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Flany ze strączków zielonego groszku
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
700 g wody plus dodatkowa ilość do pieczenia w kąpieli wodnej
-
1000 g młodego, zielonego groszku, w strączkach
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
mąka pszenna do oprószenia foremek
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
3 jajka
Miętowy jogurt
-
5 g liści mięty, świeżych
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
150 g jogurtu typu greckiego
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
382 kcal /
1599 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
526 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 min
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
1 godz. 15 min
Indyk pieczony z cytrynowym farszem
5 godz. 30 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 godz. 40 min
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Sałatka warzywna; Gulasz z żółtej soczewicy; Wegański mus czekoladowy
45 min
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 godz.
Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki
40 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min