Urządzenia i Akcesoria
Flany ze strączków zielonego groszku z miętowym jogurtem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Flany ze strączków zielonego groszku
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
700 g wody plus dodatkowa ilość do pieczenia w kąpieli wodnej
-
1000 g młodego, zielonego groszku, w strączkach
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
mąka pszenna do oprószenia foremek
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
3 jajka
Miętowy jogurt
-
5 g liści mięty, świeżych
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
150 g jogurtu typu greckiego
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
526 mg
Białko
14 g
Kalorie
1599 kJ /
382 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
2 godz. 20 min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Tajwańska szarpana suszona wieprzowina
1 godz. 40 min
Ciasto z kaszy kuskus z owocami
6 godz. 25 min
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 45 min
Tarta limonkowa (Key Lime Pie)
4 godz.
Turbot w szampańskim sosie
40 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Gnocchi dyniowe z kremowym sosem śmietanowym
1 godz.