Urządzenia i Akcesoria
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Makaron z batatów
-
1000 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
Sos do pad thai
-
500 g wody
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm plastry
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki skórki z limonki ekologicznej, bez białych błonek
-
10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
-
5 - 10 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem, tylko liście5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
60 g cebuli szalotki
-
40 - 50 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego
-
40 g sosu sojowego
-
50 g oleju sezamowego50 g oleju arachidowego
-
150 g orzeszków ziemnych, prażonych bez tłuszczu, solonych
Krem z resztek batatów
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
90 g orzeszków ziemnych, prażonych bez tłuszczu, solonych
-
15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
40 g oleju sezamowego40 g oleju arachidowego
Wykończenie
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
-
papryczka chili, świeża pokrojona w plastry, do dekoracji
-
kolendra, świeża tylko liście, posiekana, do dekoracji
-
orzeszki ziemne prażone bez tłuszczu, solone
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
946.7 mg
Białko
21.8 g
Kalorie
3720.4 kJ /
889.2 kcal
Tłuszcz
60.5 g
Błonnik
18 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
76.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Korma z pieczonymi warzywami
55min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
Pas d’évaluation
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1h 5min
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
40min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1h
Wegańskie curry z bakłażanem
50min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50min
Tofu tikka masala
55min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25min
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1h
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30min