Urządzenia i Akcesoria
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Purée z dyni i gotowanie ziemniaków
-
500 g miąższu dyni piżmowej, pokrojonego na 3 cm kawałki500 g miąższu dyni Hokkaido pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego (w tym tylko liście z 1 gałązki)
-
500 g wody
-
300 g ziemniaków mączystych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
Wołowina po burgundzku
-
70 g oliwy z oliwek70 g oleju
-
120 - 130 g kostek boczku
-
250 - 300 g pieczarek małych, w całości lub dużych, pokrojonych w ćwiartki lub w plastry
-
210 g cebul szalotek małych (9-12 szt), w całości
-
750 g mięsa wołowego gulaszowego (np. rozbratla), bez ścięgien i kości, pokrojonego w 3-4 cm kostkę, osuszonego papierowym ręcznikiem
-
350 g czerwonego wina, burgundzkiego
-
350 g wody plus dodatkowo 5 łyżek
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego
-
3 liście laurowe, suszone
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżeczka soli
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka mąki pszennej
Kopytka dyniowe
-
woda do gotowania kopytek
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania kopytek
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 jajko
-
olej rzepakowy do polania kopytek
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Przystawka dla 4 osób: Quiche z serem i gruszką; Koktajl z krewetek; Poncz z Prosecco
1 godz. 15 min
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 godz. 20 min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 50 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.