
Urządzenia i Akcesoria
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 8 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Purée z dyni i gotowanie ziemniaków
-
miąższu dyni Hokkaido pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek10 g
-
rozmarynu, świeżego (w tym tylko liście z 1 gałązki)2 gałązki
-
wody500 g
-
ziemniaków mączystych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki300 g
Wołowina po burgundzku
-
oleju70 g
-
kostek boczku120 - 130 g
-
pieczarek małych, w całości lub dużych, pokrojonych w ćwiartki lub w plastry250 - 300 g
-
cebul szalotek małych (9-12 szt), w całości210 g
-
mięsa wołowego gulaszowego (np. rozbratla), bez ścięgien i kości, pokrojonego w 3-4 cm kostkę, osuszonego papierowym ręcznikiem750 g
-
czerwonego wina, burgundzkiego350 g
-
wody plus dodatkowo 5 łyżek350 g
-
rozmarynu, świeżego2 gałązki
-
liście laurowe, suszone3
-
ziaren pieprzu czarnego10
-
soli1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej1 łyżka
Kopytka dyniowe
-
woda do gotowania kopytek
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania kopytek1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu250 g
-
jajko1
-
olej rzepakowy do polania kopytek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
2.3 kcal /
220.2 kJ
Białko
23.8 g
Tłuszcz
685.2 g
Węglowodany
23.8 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
6.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska