![Pizza na spodzie z batatów Pizza na spodzie z batatów](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a3821313-0efb-4f61-aad6-9070f09a90b2/Derivates/5b647680-1003-43de-ab64-d6fa6db95ca8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 400 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 500 g wody
- 200 g sera mozzarella, tartego
- 100 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia i skropienia pizzy
- 6 - 8 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 8 - 10 oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 10 liści bazylii, świeżej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1834.3 kJ / 438.5 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 813.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 Std. 10 Min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6)
45 Min
Wegańskie masło z aquafabą
2hod. 25min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6)
35 Min
Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku
8 Std. 50 Min
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 Min
Szparagi w tempurze z serowym fondue
45 Min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6)
35 Min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2h
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1hod. 20min
Bezglutenowy chleb z garnka
3h