Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 400 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 500 g wody
- 200 g sera mozzarella, tartego
- 100 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia i skropienia pizzy
- 6 - 8 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 8 - 10 oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 10 liści bazylii, świeżej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1834.3 kJ / 438.5 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 813.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Duo z buraka
35 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
1 godz.
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6)
35 min
Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki
40 min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 Std. 10 Min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 Std. 10 Min