Pizza na spodzie z batatów

Pizza na spodzie z batatów

4.2 70 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 400 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 500 g wody
  • 200 g sera mozzarella tartego
  • 100 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia i skropienia pizzy
  • 6 - 8 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 8 - 10 oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 10 liści bazylii, świeżej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 438.5 kcal / 1834.3 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 43.3 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 813.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...