
Urządzenia i Akcesoria
Pizza na spodzie z batatów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
400 g batatów pokrojonych na 3 cm kawałki
-
500 g wody
-
200 g sera mozzarella tartego
-
100 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia i skropienia pizzy
-
6 - 8 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
8 - 10 oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
10 liści bazylii, świeżej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
438.5 kcal /
1834.3 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
43.3 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
813.8 mg