
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście5 - 10 g
-
wody1500 - 1650 g
-
oleju (opcjonalnie) (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)800 g
-
soli plus 3-5 szczypt¾ - 1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek plus 3 łyżki10 g
-
octu jabłkowego1 łyżka
-
musztardy francuskiej1 - 2 łyżki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
masła10 g
-
cebuli szalotki przekrojonej wzdłuż na pół250 g
-
orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych4 łyżki
-
sera z niebieską pleśnią (150 g)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
512.1 kcal /
2142.5 kJ
Białko
14.9 g
Tłuszcz
30.5 g
Węglowodany
47.8 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Sód
1110.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska