Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
5 - 10 g koperku, świeżego tylko liście
-
1500 - 1650 g wody
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek, (patrz wskazówka)1 łyżeczka oleju (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
800 g ziemniaków, sałatkowych, nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)800 g ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
¾ - 1 łyżeczka soli plus 3-5 szczypt
-
10 g oliwy z oliwek plus 3 łyżki
-
1 łyżka białego octu winnego1 łyżka octu jabłkowego
-
1 - 2 łyżki musztardy francuskiej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g masła
-
250 g cebuli szalotki przekrojonej wzdłuż na pół
-
4 łyżki orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
-
1 opakowanie sera z niebieską pleśnią (150 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1110.7 mg
Białko
14.9 g
Kalorie
2142.5 kJ /
512.1 kcal
Tłuszcz
30.5 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Węglowodany
47.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
20 min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6, TM7)
35 min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 min
Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami
45 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 godz. 15 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min