Wersje kompatybilne
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 1500 - 1650 g wody
-
1
łyżeczka oleju (patrz wskazówka)
lub 1 łyżeczka oliwy z oliwek (patrz wskazówka) -
800
g ziemniaków, młodych, nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
lub 800 g ziemniaków, sałatkowych, nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka) - ¾ - 1 łyżeczka soli, plus 3-5 szczypt
- 10 g oliwy z oliwek, plus 3 łyżki
-
1
łyżka octu jabłkowego
lub 1 łyżka białego octu winnego - 1 - 2 łyżki musztardy francuskiej
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g masła
- 250 g cebuli szalotki, przekrojonej wzdłuż na pół
- 4 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, grubo posiekanych
- 1 opakowanie sera z niebieską pleśnią (150 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2142.5 kJ / 512.1 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 47.8 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 1110.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6)
15min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM5)
15min
Japońska sałatka z surimi (TM5)
20min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6)
50 min
Japońska sałatka z surimi (TM6)
20min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
20min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6)
45 min