
Urządzenia i Akcesoria
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
20 porcji
Składniki
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
70 g prażonej cebulki, gotowej
-
30 g cebuli suszonej, mielonej
-
70 g suszonej włoszczyzny
-
70 g płatków drożdżowych
-
20 g soli
-
80 g śmietanki w proszku typu Cremona®
-
40 g przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
30 g skrobi kukurydzianej (patrz wariant)
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
5 g szczypiorku, suszonego, posiekanego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
86 kcal /
359.9 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
14.9 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
403.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krem pieczarkowy z tymiankową śmietaną i grzankami z serem pleśniowym
1 godz. 10 min
Zupa krem z rzodkiewek; Quiche z liści rzodkiewek
1 godz. 10 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 godz.
Zupa krem z pomidorów
40 min
Zupa krem z pomidorów; Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi
50 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min
Zupa cebulowa
1 godz.
Zupa krem z porów
30 min