Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 70 g prażonej cebulki, gotowej
- 30 g cebuli suszonej, mielonej
- 70 g suszonej włoszczyzny
- 70 g płatków drożdżowych
- 20 g soli
- 80 g śmietanki w proszku, typu Cremona®
- 40 g przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 30 g skrobi kukurydzianej (patrz wariant)
- ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
5
g szczypiorku, suszonego, posiekanego
lub 5 g natki pietruszki, suszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 359.9 kJ / 86 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 403.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa z trzech główek czosnku
1 godz. 30 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Bulion rybny
1h
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Zupa krem z pomidorów
40 min
Zupa czosnkowa
55 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Szybka zupa w proszku
10min
Krem pieczarkowy z tymiankową śmietaną i grzankami z serem pleśniowym
1 godz. 10 min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Zupa cebulowa
1h
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min