Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 70 g prażonej cebulki, gotowej
- 30 g cebuli suszonej, mielonej
- 70 g suszonej włoszczyzny
- 70 g płatków drożdżowych
- 20 g soli
- 80 g śmietanki w proszku, typu Cremona®
- 40 g przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 30 g skrobi kukurydzianej (patrz wariant)
- ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
5
g szczypiorku, suszonego, posiekanego
lub 5 g natki pietruszki, suszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 359.9 kJ / 86 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 403.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z rzodkiewek; Quiche z liści rzodkiewek
1 Std. 10 Min
Herbata ziołowa i cynamonowe sucharki
2h 30min
Londyńska zupa grochowa
50min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 Min
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2h 30min
Zupa krem z batatów z orzechową posypką
50min
Szybka zupa w proszku
10min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 Min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5h 30 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45min
Warzywna zupa krem
50min