Urządzenia i Akcesoria
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
20 porcji
Składniki
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
70 g prażonej cebulki, gotowej
-
30 g cebuli suszonej, mielonej
-
70 g suszonej włoszczyzny
-
70 g płatków drożdżowych
-
20 g soli
-
80 g śmietanki w proszku typu Cremona®
-
40 g przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
30 g skrobi kukurydzianej (patrz wariant)
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
5 g natki pietruszki, suszonej5 g szczypiorku, suszonego, posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
403.6 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
359.9 kJ /
86 kcal
Tłuszcz
1.2 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
14.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 min
Malezyjska zupa jarzynowa, ryż z kurczakiem, wytrawny pudding jajeczny
55 min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Babeczki ziemniaczane
1 godz. 10 min
Londyńska zupa grochowa
50 min
Węgierska zupa grzybowa
45 min
Krem pieczarkowy z tymiankową śmietaną i grzankami z serem pleśniowym
1 godz. 10 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min
Kremowy sos grzybowy na winie
30 min
Zupa czosnkowa
55 min
Zupa cebulowa
1 godz.