Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 70 g cukru
- 450 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, uprzednio zamrożonych (patrz wskazówka)
- 10 - 15 liści mięty, świeżych
- 1 białko (patrz wskazówka)
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 419.6 kJ / 100.2 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 14 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czarne sezamki
1h 50min
Zupa krem (bisque) z przegrzebkami, crostini z rozmarynem i cytrynową oliwą
5h 10min
Sorbet bananowy z wiśniami
6 Std. 10 Min
Sorbet gruszkowy z goździkami
13h
Sorbet jagodowy z miętą
30 min
Rajski sorbet owocowy
5 min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1h 45min
Lody miętowe z czekoladą
8h 30min
Lody agrestowe
8u. 45min
Lody bananowe (jednoskładnikowe)
8 Std. 5 Min
Lody wiśniowo-bananowe
10 min
Sorbet jabłko-kiwi-szpinak
8h