Urządzenia i Akcesoria
Lody jabłkowe z miętą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 20 min
5 porcji
Składniki
-
60 - 70 g cukru
-
450 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, uprzednio zamrożonych (patrz wskazówka)
-
10 - 15 liści mięty, świeżych
-
1 białko (patrz wskazówka)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
14 mg
Białko
1 g
Kalorie
419.6 kJ /
100.2 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I GRANITY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Smoothie bowl z owoców z kompotu
5 Min
Sorbet jagodowy z miętą
30 Min
Lody waniliowe z oliwą, solą i czerwonym pieprzem
12 Std.
Lody marmurkowe
11 Std. 30 Min
Lody brzoskwiniowo-migdałowe
8 Std. 10 Min
Szybki sorbet owocowy
5 Min
Sorbet jabłko-kiwi-szpinak
8 Std.
Lody czekoladowe z pieczonymi śliwkami
9 Std. 20 Min
Sorbet gruszkowy z goździkami
13 Std.
Sorbet z owoców leśnych
1 Min
Lody jabłkowo-truskawkowe
5 Min
Lody miętowe z czekoladą
8 Std. 30 Min