Urządzenia i Akcesoria
Lody jabłkowe z miętą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 20 min
5 porcji
Składniki
-
60 - 70 g cukru
-
450 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, uprzednio zamrożonych (patrz wskazówka)
-
10 - 15 liści mięty, świeżych
-
1 białko (patrz wskazówka)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
14 mg
Białko
1 g
Kalorie
419.6 kJ /
100.2 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I GRANITY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lody orzechowe z kruszonką cytrusowo-lawendową
17 godz. 15 min
Lody marmurkowe
11 godz. 30 min
Granita truskawkowa
15 min
Granita z nektarynek
6 godz. 20 min
Lody agrestowe
8 godz. 45 min
Lody truskawkowo-jogurtowe
25 min
Lody jabłkowo-truskawkowe
5 min
Lody wiśniowo-bananowe
10 min
Lody jabłkowo-bananowe z ciasteczkami Speculoos
3 godz. 10 min
Lody miętowe z czekoladą
8 godz. 30 min
Napój cytrusowo-miętowy
10 min
Lody bananowe (jednoskładnikowe)
8 godz. 5 min