Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy

Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy

4.5 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
16 porcji

Składniki

Budyń waniliowy
  • 1000 g mleka
  • 50 - 75 g cukru (patrz wskazówka)
  • 40 g skrobi ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 1 laska wanilii (wyskrobane ziarna i pusty strączek; patrz wskazówka)
  • 1 szczypta soli
Budyń czekoladowy
  • 100 - 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao
  • 1000 g mleka
  • 100 - 150 g cukru (patrz wskazówka)
  • 40 g skrobi ziemniaczanej
  • 2 jajka

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 80 mg
Białko 5.9 g
Kalorie 775 kJ / 185.2 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 22.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...