Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy

Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy

4.5 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
16 porcji

Składniki

Budyń waniliowy
  • mleka
    1000 g
  • cukru (patrz wskazówka)
    50 - 75 g
  • skrobi ziemniaczanej
    40 g
  • jajka
    2
  • laska wanilii (wyskrobane ziarna i pusty strączek; patrz wskazówka)
    1
  • soli
    1 szczypta
Budyń czekoladowy
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao
    100 - 200 g
  • mleka
    1000 g
  • cukru (patrz wskazówka)
    100 - 150 g
  • skrobi ziemniaczanej
    40 g
  • jajka
    2

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 185.2 kcal / 775 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 22.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 80 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...