![Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4ea212f2-72e6-4f8d-a5f8-27e3f89c62b4/Derivates/71e98b73-66a4-4950-8c3c-2d04188af4f2.jpg)
Wersje kompatybilne
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budyń waniliowy
- 1000 g mleka
- 50 - 75 g cukru (patrz wskazówka)
- 40 g skrobi ziemniaczanej
- 2 jajka
- 1 laska wanilii (wyskrobane ziarna i pusty strączek; patrz wskazówka)
- 1 szczypta soli
Budyń czekoladowy
- 100 - 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao
- 1000 g mleka
- 100 - 150 g cukru (patrz wskazówka)
- 40 g skrobi ziemniaczanej
- 2 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 775 kJ / 185.2 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 80 mg
Alternatywne przepisy
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 Min
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25 Min
Ragout z jagnięciny i warzyw z kuskusem; Budyń waniliowy
1 Std. 15 Min
Pudding ryżowy
55 min
Kisiel cytrynowy
10 Min
Budyń czekoladowy
10 Min
Ryż na mleku z sosem truskawkowym
40 Min
Gęsty budyń – 600 g
15min
Ryż na mleku; Karmelizowane jabłka z cynamonem
40 Min
Kasza manna
15min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45 Min
Kasza manna; Śmietanowy sos truskawkowy
20min