Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
TM6 TM5

Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia

4.1 (71 ocen)

Składniki

Spód kokosowo-migdałowy

  • 50 g płatków owsianych, błyskawicznych (patrz wskazówka)
  • 50 g migdałów, w płatkach
  • 40 g wiórków kokosowych
  • 30 g ksylitolu
    lub 30 g erytrytolu
  • 50 g oleju kokosowego
    lub 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki

Masa waniliowa

  • 15 g żelatyny w proszku
  • 50 g wody
  • 800 g jogurtu typu greckiego, podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
  • 80 g ksylitolu
    lub 80 g erytrytolu
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego

Masa malinowa

  • 15 g żelatyny w proszku
  • 50 g wody
  • 300 g malin, świeżych
    lub 300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 80 g ksylitolu
    lub 80 g erytrytolu
  • 400 g jogurtu typu greckiego, podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
  • migdały, w płatkach, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1336 kJ / 319 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
4.3 g
Sód
9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 75 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy