
Urządzenia i Akcesoria
Ketchup z dyni
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 słoików
Składniki
-
dyni obranej (patrz wskazówka), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki1200 g
-
pomidorów pokrojonych na kawałki800 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbki czosnku3 - 4
-
cukru100 - 150 g
-
mieszanych ziół, suszonych4 łyżeczki
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
octu jabłkowego (patrz wskazówka)60 - 100 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
196.7 kcal /
823.5 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
46.5 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
669.3 mg