Ketchup z dyni

Ketchup z dyni

4.4 58 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 słoików

Składniki

  • dyni obranej (patrz wskazówka), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    1200 g
  • pomidorów pokrojonych na kawałki
    800 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • ząbki czosnku
    3 - 4
  • cukru
    100 - 150 g
  • mieszanych ziół, suszonych
    4 łyżeczki
    2 łyżeczki curry, mielonego
  • soli
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • octu jabłkowego (patrz wskazówka)
    60 - 100 g
    60 - 100 g białego octu winnego, (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 196.7 kcal / 823.5 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 1.2 g
Węglowodany 46.5 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 669.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...