
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g dyni obranej (patrz wskazówka), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 800 g pomidorów pokrojonych na kawałki
- 200 g cebuli przekrojonej na pół
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 100 - 150 g cukru
-
4
łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
lub 2 łyżeczki curry, mielonego - 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
60 - 100
g octu jabłkowego (patrz wskazówka)
lub 60 - 100 g białego octu winnego (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 196.7 kcal / 823.5 kJ
- Białko
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Sód
- 669.3 mg