Urządzenia i Akcesoria
Białe trufle szampańskie
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
25 sztuk
Składniki
-
125 g wina musującego, typu Prosecco lub szampana
-
350 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
350 g kuwertury z białej czekolady w drażetkach (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka barwnika spożywczego (opcjonalnie) białego, w żelu
-
brokat jadalny, złoty (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
32.1 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
707.7 kJ /
169.1 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
16.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Świąteczne choinki brownie
2 godz. 50 min
Ciasto wiosenna stokrotka
50 min
Czarne trufle szampańskie
2 godz. 15 min
Zajączki z kremu cytrynowego
40 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6, TM7)
20 min
Walentynkowe serduszka brownie
2 godz. 50 min
Ozdoby z piernika
3 godz. 40 min
Aioli
5 min
Koktajl namiętności
10 min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min
Choinki z kruchych ciastek
45 min
Grzaniec cytrynowy
20 min