Białe trufle szampańskie

Białe trufle szampańskie

3.7 15 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
25 sztuk

Składniki

  • 125 g wina musującego, typu Prosecco lub szampana
  • 350 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta soli
  • 350 g kuwertury z białej czekolady w drażetkach (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka barwnika spożywczego (opcjonalnie) białego, w żelu
  • brokat jadalny, złoty (opcjonalnie) do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 32.1 mg
Białko 1.7 g
Kalorie 707.7 kJ / 169.1 kcal
Tłuszcz 10.6 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 16.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...