
Urządzenia i Akcesoria
Babka kawowa z Varomy z solonym sosem karmelowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy150 g
-
mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy250 g
-
cukru150 g
-
jajka3
-
mleka80 g
-
kawy rozpuszczalnej20 - 25 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
wody1500 g
Solony sos karmelowy
-
cukru250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
wody30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)30 g
-
soli1 łyżeczka
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
366.7 kcal /
1534.4 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
19.6 g
Węglowodany
46.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Sód
281.9 mg