Urządzenia i Akcesoria
Zdrowe greckie burgery z indyka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 sztuk
Składniki
Tzatziki
-
160 g ogórków pokrojonych na 5 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g koperku, świeżego
-
200 g jogurtu naturalnego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Burgery z indyka
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
150 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki
-
500 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Złożenie burgerów
-
90 g sera feta pokruszonego
-
6 bułek pełnoziarnistych
-
1 czerwona cebula pokrojona w 5 mm plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
34.8 g
Kalorie
1658 kJ /
393 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tortilla razowa z kurczakiem i warzywami
1 godz. 30 min
Burgery wołowe w razowej bułce
2 godz.
Naleśniki pełnoziarniste z farszem meksykańskim
1 godz. 15 min
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2 godz.
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1 godz. 10 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
30 min
Roladka z kurczaka i frytki z marchewki
1 godz.
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min
Pieczone papryki po meksykańsku
55 min
Różowe pity z patelni z szarpanym kurczakiem
1 godz. 25 min
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30 min