
Urządzenia i Akcesoria
Zdrowe greckie burgery z indyka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 sztuk
Składniki
Tzatziki
-
ogórków pokrojonych na 5 cm kawałki160 g
-
ząbek czosnku1
-
koperku, świeżego10 g
-
jogurtu naturalnego200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Burgery z indyka
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki200 g
-
zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki150 g
-
mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki500 g
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
Złożenie burgerów
-
sera feta pokruszonego90 g
-
bułek pełnoziarnistych6
-
czerwona cebula pokrojona w 5 mm plastry1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
393 kcal /
1658 kJ
Białko
34.8 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
42 g