
Urządzenia i Akcesoria
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek
-
600 g wieprzowiny bez kości i ścięgien, pokrojonej na kawałki (6 x 4 cm)
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g cebuli pokrojonej w piórka
-
200 g pomidora, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
120 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
20 - 30 g papryczki chili jalapeño, marynowanej
-
250 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
100 g wody
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
6 tortilli kukurydzianych
-
2 awokado
-
kwaśna śmietana (ok. 100 g), do podania
-
4 łyżki liści kolendry, świeżych
-
1 limonka ekologiczna, pokrojona w ósemki
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
446 kcal /
1875 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE POMYSŁY
214 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos BBQ
30 min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Kurczak szarpany w pikantnym sosie pomidorowym
45 min
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3 godz. 50 min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Kurczak curry pieczony w cieście (Złota poduszka)
2 godz. 45 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min
Sos barbecue (BBQ)
10 min
Szarpana wieprzowina
4 godz. 15 min
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 min