
Urządzenia i Akcesoria
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
oliwy z oliwek40 g
-
wieprzowiny bez kości i ścięgien, pokrojonej na kawałki (6 x 4 cm)600 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
cebuli pokrojonej w piórka150 g
-
pomidora, dojrzałego pokrojonego na kawałki200 g
-
papryczki chili jalapeño, marynowanej20 - 30 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki120 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki120 g
-
czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy250 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
wody100 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
awokado2
-
tortilli kukurydzianych6
-
liści kolendry, świeżych4 łyżki
-
kwaśna śmietana (ok. 100 g), do podania
-
limonka ekologiczna, pokrojona w ósemki1
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
446 kcal /
1875 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE POMYSŁY
214 Przepisów
Polska
Polska