Urządzenia i Akcesoria
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek
-
600 g wieprzowiny bez kości i ścięgien, pokrojonej na kawałki (6 x 4 cm)
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g cebuli pokrojonej w piórka
-
200 g pomidora, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
120 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 - 2 papryczki chili, świeże20 - 30 g papryczki chili jalapeño, marynowanej
-
250 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
100 g wody
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
6 tortilli kukurydzianych
-
2 awokado
-
kwaśna śmietana (ok. 100 g), do podania
-
4 łyżki liści kolendry, świeżych
-
1 limonka ekologiczna, pokrojona w ósemki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
29 g
Kalorie
1875 kJ /
446 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
8.2 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE POMYSŁY
214 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tajwańska szarpana suszona wieprzowina
1 godz. 40 min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Makaron curry z wieprzowiną
45 min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Pizza turecka Pide
1 godz. 20 min
Kurczak szarpany w pikantnym sosie pomidorowym
45 min
Meksykańska tostada z wołowiną
1 godz.
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min
Kurczak generała Tso
40 min
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 min
Szarpana wieprzowina
4 godz. 15 min