Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex

Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex

4.6 305 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • oliwy z oliwek
    40 g
  • wieprzowiny bez kości i ścięgien, pokrojonej na kawałki (6 x 4 cm)
    600 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • cebuli pokrojonej w piórka
    150 g
  • pomidora, dojrzałego pokrojonego na kawałki
    200 g
  • papryczki chili jalapeño, marynowanej
    20 - 30 g
    1 - 2 papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w plasterki
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
    120 g
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
    120 g
  • czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
    250 g
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • wody
    100 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • awokado
    2
  • tortilli kukurydzianych
    6
  • liści kolendry, świeżych
    4 łyżki
  • kwaśna śmietana (ok. 100 g), do podania
  • limonka ekologiczna, pokrojona w ósemki
    1

Wartości odżywcze na 1 porcja

Kalorie 446 kcal / 1875 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...