Urządzenia i Akcesoria
Imbirowy krem z dyni piżmowej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
15 g oleju
-
400 g dyni piżmowej pokrojonej na kawałki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
60 g orzechów nerkowca
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
700 - 750 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
697 kJ /
166 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Zupa dyniowa z ravioli
35 min
Pikantna zupa dyniowa
25 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Zupa krem z dyni z curry
35 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min