
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
krewetek, surowych, dużych, obranych200 g
-
masła10 g
-
białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki400 g
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki280 g
-
łodyga trawy cytrynowej, świeża (opcjonalnie) przekrojona na pół1
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody400 g
-
mleczka kokosowego300 g
-
zielonej pasty curry¼ - ½ łyżeczki
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego1 łyżeczkę
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
306.5 kcal /
1282.2 kJ
Białko
12.4 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
20.8 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Sód
451.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z buraków
45 min
Krem pieczarkowy z tymiankową śmietaną i grzankami z serem pleśniowym
1 godz. 10 min
Zupa z bobu i pomidorów; Ziołowe pęczotto ze szparagami
1 godz.
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 godz.
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
1 godz. 10 min
Zupa ze szparagami i szynką serrano
35 min
Zupa krem ze szparagów
45 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min