Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek

Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek

4.6 88 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • krewetek, surowych, dużych, obranych
    200 g
  • masła
    10 g
  • białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
    400 g
  • ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
    280 g
  • łodyga trawy cytrynowej, świeża (opcjonalnie) przekrojona na pół
    1
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • wody
    400 g
  • mleczka kokosowego
    300 g
  • zielonej pasty curry
    ¼ - ½ łyżeczki
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczkę
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    1 łyżka
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 306.5 kcal / 1282.2 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 20.8 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Sód 451.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...