Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
200 g krewetek, surowych, dużych, obranych
-
10 g masła
-
400 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
-
280 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 łodyga trawy cytrynowej, świeża (opcjonalnie) przekrojona na pół
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g wody
-
300 g mleczka kokosowego
-
¼ - ½ łyżeczki zielonej pasty curry
-
1 łyżeczkę soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
451.4 mg
Białko
12.4 g
Kalorie
1282.2 kJ /
306.5 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Węglowodany
20.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Zupa krem z krewetkami
1 godz.
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
1 godz. 10 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Zupa krem z krewetek
45 min
Zupa krem z cukinii
35 min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Zupa krem ze szparagów
45 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1 godz. 15 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min