Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 250 g pieczarek, obranych, przekrojonych na pół
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 80 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 227 kJ / 54 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 3.55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
45 min
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
45 min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa z rukoli
35 min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Semifreddo kawowe
6h 30min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa z chleba
20 min