Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
-
50
g orzeszków piniowych
lub 50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką - 100 g rukoli
- 120 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6632 kJ / 1584 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 164 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 min
Pesto z jarmużu
25 Min
Pesto szpinakowe
10 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1h 50min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min
Tapenada
5 min
Pesto z bazylii
10 min
Pasta z bakłażana
55 min
Hummus z domowym tahini
25 Min
Pesto pomidorowe
15 min