
Urządzenia i Akcesoria
Placki z cukinii i kukurydzy z domową ricottą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
30 sztuk
Składniki
Ricotta
-
mleka tłustego (min. 3,2%)1500 g
-
octu, białego40 g
Placki
-
cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)250 - 300 g
-
cebula szalotka przekrojona na pół1
-
masła40 g
-
maślanki200 g
-
mąki pszennej170 g
-
jajka2
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy130 g
-
olej do smażenia
-
pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, do podania
-
zioła, świeże do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
86 kcal /
399.4 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
3.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
95.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE KOLACJE I
10 Przepisów
Polska
Polska