Urządzenia i Akcesoria
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji
Składniki
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe
-
masło miękkie, do natłuszczenia tortownicy
-
200 g migdałów, ze skórką
-
30 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
100 g cukru trzcinowego
-
15 - 20 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
3 jajka
-
100 g miodu
-
1 szczypta soli
-
70 g mąki kukurydzianej
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
Masa śmietanowa
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
100 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
1 - 1 ½ łyżki likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
-
20 g miodu
-
1 łyżka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.5 g
Kalorie
1380.9 kJ /
329.8 kcal
Tłuszcz
24.1 g
Węglowodany
18.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 Std. 30 Min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 Std. 25 Min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Bezglutenowy spód do tarty
35 Min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 Std. 45 Min
Focaccia (bez glutenu)
1 Std.
Magdalenki (bez glutenu)
1 Std.
Mazurek bezglutenowy
2 Std. 15 Min
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
8 Std. 55 Min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 Std. 30 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 Std. 10 Min