
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji
Składniki
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe
-
masło miękkie, do natłuszczenia tortownicy
-
migdałów, ze skórką200 g
-
kaszy gryczanej, niepalonej30 g
-
cukru trzcinowego100 g
-
skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki15 - 20 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki250 g
-
jajka3
-
miodu100 g
-
soli1 szczypta
-
mąki kukurydzianej70 g
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
Masa śmietanowa
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki150 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki100 g
-
likieru pomarańczowego, np. Cointreau®1 - 1 ½ łyżki
-
miodu20 g
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, do dekoracji1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
329.8 kcal /
1380.9 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
24.1 g
Węglowodany
18.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska