
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 150 g liści szpinaku, świeżych
- 1 - 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
-
50
g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
lub 50 g orzeszków piniowych -
100
g oliwy z oliwek, z pierwszego tłoczenia
lub 100 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6314 kJ / 1508 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 142 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 2137 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10min
Pesto z rukoli
10min
Hummus z bobu
1j
Pesto z jarmużu
25 Min
Pesto z bazylii
10min
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
5 Min
Pesto ze szczawiu
10min
Czerwone pesto
5 Min
Pesto pomidorowe
15min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10min