Urządzenia i Akcesoria
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
10 porcji
Składniki
-
100 g pora tylko zielonej części, pokrojonej w 1 cm plastry
-
3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
350 g różyczek brokułu
-
350 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
150 g zielonego groszku, mrożonego
-
1600 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
-
350 g różyczek kalafiora
-
170 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
50 g pesto z bazylii (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
336 mg
Białko
6 g
Kalorie
712 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Warzywna zupa krem
50 dk
Zupa krem z papryki i suszonych pomidorów z gremolatą; Szybka focaccia
50 dk
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1sa 15 dk
Zupa dyniowo-paprykowa; Warzywa z pary; Kurczak w kremowym sosie pomidorowym
1sa
Zupa krem z ziemniaków i porów
1sa
Zupa krem z cukinii
35 dk
Zupa krem z pomidorów
40 dk
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 dk
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 dk
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1sa
Krem pieczarkowy z tymiankową śmietaną i grzankami z serem pleśniowym
1sa 10 dk
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 dk