
Wersje kompatybilne
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g pora tylko zielonej części, pokrojonej w 1 cm plastry
- 3 ząbki czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
- 350 g różyczek brokułu
- 350 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 150 g zielonego groszku, mrożonego
- 1600 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - 100 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
- 350 g różyczek kalafiora
- 170 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
- 100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 100 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 50 g liści szpinaku baby, świeżych
- 50 g pesto z bazylii (opcjonalnie)
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 170 kcal / 712 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 15 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 336 mg