
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
180 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
100 cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
500 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
600 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 pęczek koperku, świeżego tylko liście (ok. 30 g), plus dodatkowa ilość posiekanego do dekoracji
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
sól do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
271 kcal /
1134 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1586 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki
1 godz.
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 min
Zupa dyniowa z ravioli
35 min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 godz.
Pikantna zupa krem z brukselki
40 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min