Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
180 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
100 cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
500 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 pęczek koperku, świeżego tylko liście (ok. 30 g), plus dodatkowa ilość posiekanego do dekoracji
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
sól do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1586 mg
Białko
14 g
Kalorie
1134 kJ /
271 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowa zupa z groszku
40 min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 godz.
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 min
Zupa krem z buraków
45 min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min