
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonej soczewicy, suszonej180 g
-
cebuli przekrojonej na pół100
-
masła20 g
-
ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki500 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
koperku, świeżego tylko liście (ok. 30 g), plus dodatkowa ilość posiekanego do dekoracji1 pęczek
-
śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do dekoracji100 g
-
sól do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
271 kcal /
1134 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1586 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska