Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą

Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą

3.8 323 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • czerwonej soczewicy, suszonej
    180 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100
  • masła
    20 g
  • ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
    500 g
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • koperku, świeżego tylko liście (ok. 30 g), plus dodatkowa ilość posiekanego do dekoracji
    1 pęczek
  • śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    100 g
  • sól do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 271 kcal / 1134 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1586 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...