Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą

Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą

3.8 330 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 180 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 100 cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g masła
  • 500 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 pęczek koperku, świeżego tylko liście (ok. 30 g), plus dodatkowa ilość posiekanego do dekoracji
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • sól do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 271 kcal / 1134 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1586 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...