Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 250 g mąki pszennej
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 150 g pora, pokrojonego w 2-3 mm plastry
- 20 g masła
- 200 g kurek, świeżych, oczyszczonych
- 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 3 jajka
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- opakowanie sera camembert (120 g), pokrojonego na 12 trójkątnych kawałków
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3179.2 kJ / 760 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 52.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.1 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1049.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z gruszkami i rokpolem
1h 40min
Quiche ze szparagami
1h 35min
Tarta z botwinką i serem feta
1 Std. 45 Min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Tarta z serem pleśniowym
1h 35min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2h 20min
Tarta z kurczakiem
1h 55min
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 Std. 45 Min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 Std. 45 Min
Tarta z brokułem i łososiem
1h 35min
Tarta z dynią
1h 40min