
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Spód
-
mąki pszennej250 g
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
jajko1
-
soli½ łyżeczki
Nadzienie
-
pora pokrojonego w 2-3 mm plastry150 g
-
masła20 g
-
kurek, świeżych oczyszczonych200 g
-
soli1 - 1 ¼ łyżeczki
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
jajka3
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
sera camembert (120 g), pokrojonego na 12 trójkątnych kawałkówopakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
760 kcal /
3179.2 kJ
Białko
15.2 g
Tłuszcz
52.5 g
Węglowodany
58.6 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
31.1 g
Sód
1049.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska