Tarta z kurkami, porem i serem camembert

Tarta z kurkami, porem i serem camembert

4.6 713 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Spód
  • 250 g mąki pszennej
  • 120 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
Nadzienie
  • 150 g pora pokrojonego w 2-3 mm plastry
  • 20 g masła
  • 200 g kurek, świeżych oczyszczonych
  • 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 3 jajka
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • opakowanie sera camembert (120 g), pokrojonego na 12 trójkątnych kawałków

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 760 kcal / 3179.2 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 52.5 g
Węglowodany 58.6 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 31.1 g
Sód 1049.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...