Tarta z kurkami, porem i serem camembert

Tarta z kurkami, porem i serem camembert

4.6 709 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Spód
  • mąki pszennej
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    120 g
  • jajko
    1
  • soli
    ½ łyżeczki
Nadzienie
  • pora pokrojonego w 2-3 mm plastry
    150 g
  • masła
    20 g
  • kurek, świeżych oczyszczonych
    200 g
  • soli
    1 - 1 ¼ łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • jajka
    3
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • sera camembert (120 g), pokrojonego na 12 trójkątnych kawałków
    opakowanie

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 760 kcal / 3179.2 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 52.5 g
Węglowodany 58.6 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 31.1 g
Sód 1049.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...