
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kawałków
Składniki
-
mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu300 g
-
wody170 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski120 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pomidorków koktajlowych kolorowych, przekrojonych na pół450 g
-
czarnych oliwek, bez pestek60 g
-
ząbki czosnku pokrojone na 2 mm plastry1 - 2
-
filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy5 - 8
-
sól morska (opcjonalnie) do oprószenia focacci
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 - 2 gałązki
-
oregano, świeżego tylko liście3 gałązki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
marmolady pomarańczowej (opcjonalnie) np. gorzkiej (ok. 40 g)2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
227 kcal /
951 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
20 Przepisów
Polska
Polska