Wolno gotowany gulasz cielęcy
TM6

Wolno gotowany gulasz cielęcy

4.2 (28 ocen)

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 gałązka tymianku, świeżego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 45 g selera naciowego (1 łodyga), pokrojonego na 1-2 cm kawałki
  • 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g pora, pokrojonego w 1,5 cm plastry
  • 150 g marchewki, pokrojonej w 1,5 cm plastry
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
  • 1000 g cielęciny, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
  • 900 g wody
  • 500 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 50 g mąki pszennej
  • 100 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 2 żółtka

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1892 kJ / 454 kcal
Białko
34.8 g
Węglowodany
9.7 g
Tłuszcz
30.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy