
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 1 gałązka tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 45 g selera naciowego (1 łodyga), pokrojonego na 1-2 cm kawałki
- 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g pora, pokrojonego w 1,5 cm plastry
- 150 g marchewki, pokrojonej w 1,5 cm plastry
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
- 1000 g cielęciny, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
- 900 g wody
- 500 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g mąki pszennej
- 100 g śmietany, 36% tłuszczu
- 2 żółtka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1892 kJ / 454 kcal
- Białko
- 34.8 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1h 25min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45min
Klopsiki królewieckie z sosem, szparagami i ziemniakami
1 godz.
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1u. 45min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1u. 35min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Potrawka z polędwicy wieprzowej i warzyw
40min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2u.
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1u. 30min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4h
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2h 50min