Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany gulasz cielęcy
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
1 gałązka tymianku, świeżego
-
2 liście laurowe, suszone
-
45 g selera naciowego (1 łodyga), pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g pora pokrojonego w 1,5 cm plastry
-
150 g marchewki pokrojonej w 1,5 cm plastry
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
-
1000 g cielęciny pokrojonej w 2-3 cm kostkę
-
900 g wody
-
500 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g mąki pszennej
-
100 g śmietany, 36% tłuszczu
-
2 żółtka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
1u. 20min
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5u. 20min
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2u. 45min
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
1u. 45min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1u. 25min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5u. 10min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6u. 30min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4u.
Czosnkowy gulasz z indyka
45min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1u. 30min