Wolno gotowany gulasz cielęcy

Wolno gotowany gulasz cielęcy

4.3 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • tymianku, świeżego
    1 gałązka
  • liście laurowe, suszone
    2
  • selera naciowego (1 łodyga), pokrojonego na 1-2 cm kawałki
    45 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    1 pęczek
  • pora pokrojonego w 1,5 cm plastry
    100 g
  • marchewki pokrojonej w 1,5 cm plastry
    150 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu białego, mielonego
    1 łyżeczka
  • cielęciny pokrojonej w 2-3 cm kostkę
    1000 g
  • wody
    900 g
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    500 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • mąki pszennej
    50 g
  • śmietany, 36% tłuszczu
    100 g
  • żółtka
    2

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 454 kcal / 1892 kJ
Białko 34.8 g
Tłuszcz 30.7 g
Węglowodany 9.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...