![Wolno gotowany gulasz cielęcy Wolno gotowany gulasz cielęcy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/02D5A332-E9B7-4A83-9CF7-D6C4FAC4461B/Derivates/09DBBAB0-F3C9-45FA-BE3A-D223B58C4022.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 1 gałązka tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 45 g selera naciowego (1 łodyga), pokrojonego na 1-2 cm kawałki
- 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g pora, pokrojonego w 1,5 cm plastry
- 150 g marchewki, pokrojonej w 1,5 cm plastry
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
- 1000 g cielęciny, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
- 900 g wody
- 500 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g mąki pszennej
- 100 g śmietany, 36% tłuszczu
- 2 żółtka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1892 kJ / 454 kcal
- Białko
- 34.8 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g