
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
rukoli70 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół120 g
-
jabłuszek kaparowych, w zalewie (opcjonalnie) odsączonych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)40 g
-
oleju40 g
-
cebuli pokrojonej w 5 mm piórka50 g
-
steku z udźca wołowego (rumsztyku) pokrojonego w 4-5 cm paski200 g
-
rozmarynu, świeżego1 gałązka
-
awokado dojrzałe, obrane, bez pestki1
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek30 g
-
soku z limonki10 g
-
miodu10 g
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
805 kcal /
3368 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
67 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
9.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska