Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami

Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami

4.5 225 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • rukoli
    70 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    120 g
  • jabłuszek kaparowych, w zalewie (opcjonalnie) odsączonych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
    40 g
  • oleju
    40 g
  • cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
    50 g
  • steku z udźca wołowego (rumsztyku) pokrojonego w 4-5 cm paski
    200 g
  • rozmarynu, świeżego
    1 gałązka
  • awokado dojrzałe, obrane, bez pestki
    1
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    30 g
  • soku z limonki
    10 g
  • miodu
    10 g
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 805 kcal / 3368 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 67 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...