Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami

Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami

4.5 228 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 70 g rukoli
  • 120 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 40 g jabłuszek kaparowych, w zalewie (opcjonalnie) odsączonych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
  • 40 g oleju
  • 50 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
  • 200 g steku z udźca wołowego (rumsztyku) pokrojonego w 4-5 cm paski
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego
  • 1 awokado dojrzałe, obrane, bez pestki
  • 30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 10 g soku z limonki
  • 10 g miodu
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 805 kcal / 3368 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 67 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...