Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
TM6

Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami

4.5 (200 ocen)

Składniki

  • 70 g rukoli
  • 120 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 40 g jabłuszek kaparowych, w zalewie, odsączonych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
  • 40 g oleju
  • 50 g cebuli, pokrojonej w 5 mm piórka
  • 200 g steku z udźca wołowego (rumsztyku), pokrojonego w 4-5 cm paski
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego
  • 1 awokado, dojrzałe, obrane, bez pestki
  • 30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 10 g soku z limonki
  • 10 g miodu
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3368 kJ / 805 kcal
Białko
35 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
67 g
Błonnik
9.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy