
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g rukoli
- 120 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- 40 g jabłuszek kaparowych, w zalewie odsączonych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- 40 g oleju
- 50 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
- 200 g steku z udźca wołowego (rumsztyku) pokrojonego w 4-5 cm paski
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego
- 1 awokado dojrzałe, obrane, bez pestki
- 30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 10 g soku z limonki
- 10 g miodu
- sól do smaku
- pieprz czarny, mielony do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 805 kcal / 3368 kJ
- Białko
- 35 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Węglowodany
- 9 g
- Błonnik
- 9.5 g