
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
70 g rukoli
-
120 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
40 g jabłuszek kaparowych, w zalewie (opcjonalnie) odsączonych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
-
40 g oleju
-
50 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
200 g steku z udźca wołowego (rumsztyku) pokrojonego w 4-5 cm paski
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
1 awokado dojrzałe, obrane, bez pestki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
10 g soku z limonki
-
10 g miodu
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
805 kcal /
3368 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
67 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
9.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska