Sałatka z kurczakiem i salsą verde

Sałatka z kurczakiem i salsą verde

4.1 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Salsa verde
  • zielonych oliwek, bez pestek
    40 g
  • liści bazylii, świeżych
    10 - 20 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 - 20 g
  • kaparów, konserwowych
    1 łyżeczka
  • ząbka czosnku (opcjonalnie)
    ½
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
Sałatka
  • wody
    500 g
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 1-2 cm paski
    600 g
  • majeranku, suszonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • mieszanki sałat
    100 - 150 g
  • cytryna pokrojona w półplastry, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 243.8 kcal / 1020.5 kJ
Białko 33.5 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 3.5 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 887.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...