Sałatka z kurczakiem i salsą verde
TM6 TM5

Sałatka z kurczakiem i salsą verde

4.1 (56 ocen)

Składniki

Salsa verde

  • 40 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 10 - 20 g liści bazylii, świeżych
  • 10 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 łyżeczka kaparów, konserwowych
  • ½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Sałatka

  • 500 g wody
  • 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 1-2 cm paski
  • ½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 - 150 g mieszanki sałat
  • cytryna, pokrojona w półplastry, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1020.5 kJ / 243.8 kcal
Białko
33.5 g
Węglowodany
3.5 g
Tłuszcz
10.8 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
1.7 g
Sód
887.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy