
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Salsa verde
-
zielonych oliwek, bez pestek40 g
-
liści bazylii, świeżych10 - 20 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 - 20 g
-
kaparów, konserwowych1 łyżeczka
-
ząbka czosnku (opcjonalnie)½
-
oliwy z oliwek30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
Sałatka
-
wody500 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 1-2 cm paski600 g
-
majeranku, suszonego½ - 1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
mieszanki sałat100 - 150 g
-
cytryna pokrojona w półplastry, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
243.8 kcal /
1020.5 kJ
Białko
33.5 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
3.5 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
887.8 mg