Zupa ze szparagami i szynką serrano
TM6 TM5

Zupa ze szparagami i szynką serrano

4.4 (18 ocen)

Składniki

  • 50 - 80 g szynki serrano, pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 1 pęczek zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych w 5 mm plastry (główki zachować)
  • 1 szczypta papryki, mielonej
  • 1200 g wody
  • 2 - 3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 50 g makaronu do zupy, suchego, typu nitki, o czasie gotowania 5 min
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku
  • ser parmezan, tarty, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
502.5 kJ / 120.1 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
8.1 g
Tłuszcz
7.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
1.1 g
Sód
301.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy