Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 80 g szynki serrano, pokrojonej na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
- 1 pęczek zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych w 5 mm plastry (główki zachować)
- 1 szczypta papryki, mielonej
- 1200 g wody
-
2 - 3
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 50 g makaronu do zupy, suchego, typu nitki, o czasie gotowania 5 min
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- ser parmezan, tarty, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 502.5 kJ / 120.1 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 301.9 mg
Alternatywne przepisy
Wiosenna zupa minestrone
50 Min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 Min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1h 15min
Migas z papryczkami Padrón
30 Min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 Min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 Std. 10 Min
Szwajcarski krupnik
40 Min
Zielona zupa minestrone
40 Min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 Min
Zupa z wiosennych warzyw
35 Min
Zupa botwinka
40 Min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min