Urządzenia i Akcesoria
Zupa ze szparagami i szynką serrano
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
50 - 80 g szynki serrano pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 pęczek zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych w 5 mm plastry (główki zachować)
-
1 szczypta papryki, mielonej
-
1200 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 - 3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
50 g makaronu do zupy, suchego typu nitki, o czasie gotowania 5 min
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
ser parmezan, tarty do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
301.9 mg
Białko
5 g
Kalorie
502.5 kJ /
120.1 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dwa chłodniki: szparagowy z groszkiem i buraczano-pomidorowy
3 godz.
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1 godz. 20 min
Zupa krem (bisque) z przegrzebkami, crostini z rozmarynem i cytrynową oliwą
5 godz. 10 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Chowder z ryb słodkowodnych
1 godz. 30 min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1 godz. 10 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Krupnik z grzybami
45 min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 min
Węgierska zupa grzybowa
45 min