Tarta de lima-limón y ciruelas
TM6

Tarta de lima-limón y ciruelas

4.5 (13 ocen)

Składniki

Cobertura

  • 500 - 600 g de ciruelas frescas
  • 30 - 40 g de azúcar moreno
  • 40 g de vino de Oporto
    lub 40 g de vino dulce

Base

  • 300 g de galletas (tipo digestive)
  • 100 g de mantequilla en trozos

Lima-limón curd

  • 160 g de azúcar
  • 50 g de zumo de limón
  • 50 g de zumo de lima
  • 80 g de mantequilla
  • 2 huevos
  • 8 - 10 hojas de menta fresca

Wartości odżywcze
na 1 ración
Kalorie
2180 kJ / 521 kcal
Białko
16.6 g
Węglowodany
48.8 g
Tłuszcz
28.7 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Błonnik
1.7 g
Sód
526.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy