Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 500 - 600 g de ciruelas frescas
- 30 - 40 g de azúcar moreno
-
40
g de vino de Oporto
lub 40 g de vino dulce
Base
- 300 g de galletas (tipo digestive)
- 100 g de mantequilla en trozos
Lima-limón curd
- 160 g de azúcar
- 50 g de zumo de limón
- 50 g de zumo de lima
- 80 g de mantequilla
- 2 huevos
- 8 - 10 hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2180 kJ / 521 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 526.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema inglesa con cobertura rota de caramelo
1h 15min
Tarta de ciruelas
1h
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5h
Bizcocho con caramelo salado
1h 30min
Tarta de moras con masa sablé de almendra
2h
Solomillo Wellington con puré de patata, zanahorias y salsa de vino dulce (MEATER)
2 Std. 40 Min
Crujiente de manzana
6 Std.
Cheesecake con lima
6 Std.
Tarta de crema pastelera y fresas
2h 15 min.
Cheesecake con cobertura de mango y maracuyá
5h
Tarta esponjosa de limón
3 Std.
Tarta Tatín (Puntos del azúcar)
1h