Panecillos de trigo y centeno con masa madre

Panecillos de trigo y centeno con masa madre

4.5 2 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 15 godz. 20 min
8 unidades

Składniki

Masa madre de centeno
  • 110 g de agua
  • 10 g de pie de masa de centeno
  • 80 g de harina integral de centeno
Masa principal
  • 1 cucharadita de aceite para engrasar
  • 230 g de agua fría
  • 10 g de sirope de cebada malteada
    10 g de miel
  • 5 g de levadura prensada fresca
  • 75 g de harina integral de centeno
  • 350 g de harina de fuerza
  • 2 - 3 cucharaditas de alcaravea en grano (opcjonalnie)
  • 2 cucharaditas de sal (10-12 g)

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 591.7 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 1001 kJ / 239 kcal
Tłuszcz 1.7 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...