![Rodaballo con coles de Bruselas Rodaballo con coles de Bruselas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BC8E2BC4-71AB-4B63-A75F-AE7D1F1E5DF9/Derivates/1889861F-67F2-46E7-AE0C-02BE05EE1238.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de cebolla
- 30 g de aceite de oliva (y un poco más para pincelar)
- 400 - 450 g de coles de Bruselas congeladas
- 150 g de dados de beicon ahumado
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 30 g de vino dulce Pedro Ximénez
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 4 filetes de rodaballo (600-800 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2365 kJ / 566 kcal
- Białko
- 47.96 g
- Węglowodany
- 9.82 g
- Tłuszcz
- 37.17 g
- Błonnik
- 5.42 g
Alternatywne przepisy
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45 Min
Sopa de guisantes y jengibre. Salmón al limón con brócoli
50 min
Dorada rellena de hinojo y manzana a la sidra
45 Min
Coles de Bruselas al Pedro Ximénez
30 Min
Coles de Bruselas con manzana y ciruelas pasas
30 Min
Espárragos blancos frescos guisados con huevos de codorniz
40 Min
Pay de bacalao y brócoli
1 godz. 10 min
Salmón con ensalada de hinojo y manzana Al vacío TM6
1 godz. 20 min
Espárragos blancos frescos gratinados
1 Std.
Coliflor y brócoli con crumble de anacardo
50 min
Coles de Bruselas a la mostaza
20 Min
Coliflor al vapor con salsa de mantequilla y alcaparras
50 min