Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 2 - 3 trozos de piel de limón (sólo la parte amarilla)
- 220 - 230 g de queso feta
- 2 cucharadas de zumo de limón
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 - 2 ramitas de tomillo fresco (solo las hojas)
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 880 kJ / 210 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 413.1 mg
Alternatywne przepisy
Dip de queso de cabra con pera y nueces
10min
Crackers de queso
2h 45min
Galletas saladas con aceitunas, nueces y parmesano
1h
Dip de queso gouda y requesón con cebollino
5min
Dip de pepino y ricota
10min
Queso provolone con salteado de setas para dos
30 min
Dip de cacahuete
5min
Dip de nata y gorgonzola
5min
Dip de sardinillas con tomate
5min
Dip de tomates secos
5min
Paté de aguacate
5min
Tzatziki (dip de yogur y pepino)
10h 5min