Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lentejas pardinas (puestas a remojo durante 1 hora)
- 30 g de aceite de oliva
- 150 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
-
200
g de castañas crudas enteras peladas
lub 120 g de castañas secas peladas (hidratadas durante 24 horas) - 3 ramitas de tomillo fresco
- 1 hoja de laurel seca
- 1200 de agua
- 2 pastillas de caldo de verduras
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 591 kJ / 141 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
Crema de judías blancas y verduras
30 min
Crema de coliflor y brócoli
40 min
Crema de apio
40 min
Crema de espinacas y quesitos
30 min
Crema de brócoli
30 min
Crema de espárragos verdes
40 min
Crema de acelgas y piñones
45 min
Crema fría de zanahorias al aroma de jengibre
1h
Crema bretona (de judías blancas)
30 min
Crema con espinacas
25min
Sopa de endibia y manzana con brocheta de tofu
30 min
Crema de canónigos
20 min