![Crema de lentejas y castañas Crema de lentejas y castañas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AB377F32-D3E1-4129-8E7E-626D5C263A08/Derivates/20ED0873-1B66-42EF-B9EA-0B28BE6BDFD2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lentejas pardinas (puestas a remojo durante 1 hora)
- 30 g de aceite de oliva
- 150 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
-
200
g de castañas crudas enteras peladas
lub 120 g de castañas secas peladas (hidratadas durante 24 horas) - 3 ramitas de tomillo fresco
- 1 hoja de laurel seca
- 1200 de agua
- 2 pastillas de caldo de verduras
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 591 kJ / 141 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
Crema de champiñones
20min
Timbal de morcilla con judías pintas
25min
Crema de guisantes dulces y polvo de kikos (Salvador Gallego)
2 Std. 15 Min
Sopa fría de coliflor
5h
Crema florentina (de espinacas)
45min
Crema de pimiento rojo y jengibre
50min
Crema de calabaza rostizada
1 godz. 50 min
Crema bretona (de judías blancas)
30min
Crema de batatas y garbanzos
35min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35min
Crema con espinacas
25min
Crema de acelgas y piñones
45min